zaterdag 5 april 2014

Nailart met liquid sand

Ik besloot vandaag weer een nailart te maken met liquid sand, deze keer bij mijn zus. Ik had op internet inspiratie opgedaan, en daardoor leek het mij toch leuker om deze nailart te doen op mooie lange nagels. En tja, mijn nagels groeien helaas niet in 1x weer helemaal aan.
Vandaag dus een nailart, helemaal gemaakt uit liquid sand!
Je hebt hiervoor liquid sand nagellak, dunne tape, een dun penseeltje en een basecoat nodig. Een topcoat is niet nodig, dit laat het liquid sand effect juist weer verdwijnen. De tape heb je niet perse nodig, maar dit maakt het wel een stukje makkelijker om te maken.
Allereerst zorg je dat je nagels schoon zijn en goed gevijld, vervolgens breng je een basecoat aan. Zorg dat de basecoat goed gedroogd is voor je de tape op je nagels plakt, als je nagellak nog nat is kan deze loslaten door de tape. Het maakt niet uit waar je de tape precies plaatst, ik heb het ongeveer zo groot gemaakt als het wit van de nagels is.
De volgende stap is om de basis kleur aan te brengen per nagel. Ik heb ervoor gekozen om 3 kleuren te gebruiken, je zou ook maar 2 basis kleuren kunnen doen. De tape zorgt er hierbij voor dat je een rechte scheiding tussen de 2 kleuren hebt.
Als de eerste laag goed is gedroogd, breng je een tweede laag aan en haal je meteen de tape er weer af. Als je hier te lang mee wacht dan zal de nagellak drogen en waarschijnlijk mee gaan scheuren. Let alleen wel op dat je tape niet te plakkerig is, zoals mijne was. Hierdoor bleven er stukjes plak op de nagels achter. Maar wees gerust, de plak heeft verder niets verwoest. Als je dit dus gebeurd, is het alleen vervelend.
Als volgende stap kleur de de toppen van de nagels. Ik wist nog niet zo goed hoe ik deze kleur indeling wilde, maar mijn zus kwam meteen met een plan. Zoals elk goed zusje zou doen, heb ik dus naar mijn zus geluisterd haha. (Manon als je dit leest: ik vind je lief hoor!) Het is niet erg moeilijk om deze toppen te lakken, omdat de tape voor een strakke lijn heeft gezorgd. Het enige waar je op moet letten is dat je kwastje niet te vol is, dit zou nog wel eens voor problemen kunnen zorgen.
Als laatste kies je voor de laatste van de 3 kleuren, en maakt daar met een dun kwastje nog een lijntje mee. Even als voorbeeld voor de duidelijkheid: op de middelvinger zitten al wit en roze, de enige kleur die nog niet gebruikt was op deze nagel was blauw. met die kleur maak je dus een lijntje. Deze lijntjes waren met de witte kleur wat moeilijk om mooi wit te krijgen, deze heb ik dus in 2 laagjes gedaan.

Vanaf volgende week zullen we waarschijnlijk beginnen aan paas nagels. Heb je nog een leuk idee, of heb je leuke paas nagels gezien en wil je weten hoe je die moet maken? Mail het naar ons, of stuur een leuke foto via facebook!
Dit geldt trouwens ook als je wat hebt nagemaakt, we vinden het altijd leuk om te zien wat jullie maken!

Tot de volgende,

xxx Britt

1 opmerking :

  1. Leuk Britt! Misschien wel leuk voor Koningsdag (rood wit blauw) haha

    BeantwoordenVerwijderen